LA NOVA BIBLIOTECA DE TORDERA OBRE LES SEVES PORTES, DAVANT UN MILER DE PERSONES, COINCIDINT AMB LA DIADA DE SANT JORDI.


La Nova biblioteca de Tordera, ja està en funcionament. Coincidint amb la diada de Sant Jordi, l’Ajuntament va inaugurar el nou edifici municipal situat al carrer Joan Maragall, al costat de l’institut Lluís Companys. L’acte va aplegar prop d’un miler de persones, que no van desaprofitar l’oportunitat de ser els primers visitants del nou equipament cultural del municipi. En els parlaments inaugurals, el diputat de Cultura de la diputació de Barcelona, Carles Ruiz va assegurar que la nova biblioteca permetrà incrementar la presència dels torderencs, en el club d’usuaris de la xarxa pública de biblioteques de la diputació de Barcelona.

La directora general de cooperació local de la generalitat de Catalunya, Assumpta Bailac, va mostrar el seu optimisme davant l’augment de l’hàbit de lectura dels catalans.

L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia, no amagava la seva satisfacció per la inauguració del nou equipament. Garcia va destacar la rapidesa de les obres i les subvencions aconseguides pel seu finançament.

La nova biblioteca compta amb una àrea general de lectura, una àrea infantil de lectura, un espai amb ordinadors de consulta pels usuaris, a més del vestibul, els sanitaris i l’arxiu documental. A més, la planta baixa compta també amb un pati interior i una sala polivalent amb capacitat per unes cent persones. Aquesta àrea és d’accés lliure i es troba separada de l’àrea de treball i lectura.
Per altra costat, l’altell de la nova biblioteca inclou una àrea general de lectura i treball amb connexió per a ordinadors de consulta, un espai de suport, una aula de formació, una àrea de treballs en grup amb dos ordinadors, un dipòsit de llibres i el despatx de direcció. El projecte de la nova biblioteca de Tordera es va aprovar el mes d’octubre de 2003 i es va començar a construir a principis del mes de gener del 2004. Les obres, que han estat coordinades per l’empresa pública municipal TUA, es van adjudicar a l’empresa barcelonina Proinosa, la mateixa que en el seu dia va construir el pavelló poliesportiu municipal.
La construcció del nou equipament municipal ha estat finançada per l’Ajuntament de Tordera i per les subvencions concedides per la Diputació de Barcelona i per la Generalitat de Catalunya.