El servei de teleassistència activa el Protocol de Temperatures Extremes


El Servei Local de Teleassistència de la Diputació de Barcelona ha activat el Protocol de Temperatures Extremes per prevenir els riscos de la calor. És un pla que s’activa cada estiu en relació al seguiment de les persones més vulnerables al canvi i augment de temperatures, amb la finalitat d’oferir informació útil als usuaris.

Cada dia, des del centre d’atenció del Servei Local de Teleassistència, es revisen les previsions meteorològiques atenent especialment el Meteocat i les alarmes del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) dels diferents territoris de la demarcació de Barcelona. En el cas que existeixin alarmes sobre una onada de calor, es contacta amb les persones usuàries de la zona afectada, prioritzant tant les que són vulnerables per la seva situació de salut  o pel fet de viure en habitatges aïllats.

La Diputació de Barcelona també fa saber que qualsevol incidència en l’habitatge que pugui generar una major vulnerabilitat davant dels efectes de la calor és comunicada als Serveis Socials de l’ajuntament així com també s’està en permanent contacte amb els serveis d’emergència de la comunitat.