Des d’avui és obligatori portar mascareta als espais públics hi hagi o no distància de seguretat


Portar mascareta és obligatori a partir d’avui a Catalunya encara que es pugui garantir la distància social. Així ho ha d’aprovat el Procicat -organisme encarregat de gestionar la fase de de desconfinament a Catalunya. Les mascaretes són d’ús obligatori per als majors de 6 anys a la via pública, en espais a l’aire lliure o en interiors oberts al públic amb l’excepció de platges i casals d’estiu o en el cas de fer exercici físic, estar menjant o bevent.

L’ús de mascareta obligatori s’aplica per frenar el ritme de contagis de coronavirus. El govern català considera que l’augment de casos justifica portar-la sempre i aplicarà sancions de fins a 100€ en cas de no complir la normativa.

És per això que a Tordera, igual que a tot Catalunya, s’aplicaran les sancions necessàries contra les persones que no facin ús de la mascareta.

La consellera de Salut, Alba Vergés, va defensar en la roda de premsa posterior a la reunió aquesta nova mesura tot subratllant que cal apostar per un «canvi d’hàbits» i «interioritzar» portar la mascareta en sortir de casa.