L’Espai Agrari de la Baixa Tordera impulsa un cicle formatiu per a futurs professionals en producció agroecologia


La Diputació de Barcelona conjuntament amb els productors de l’Espai Agrari de la Baixa Tordera està desenvolupant un cicle formatiu de grau mitjà en producció agroecològica per incorporar nou talent al sector agrari i oferir noves oportunitats professionals en el camp de la producció agrària i ecològica. Aquests estudis estan adreçats a persones d’entre 16 i 50 anys amb un itinerari formatiu dual que s’impartirà a l’IES Ramon Turró, de Malgrat de Mar i inclou formació dual de 2.000 hores lectives distribuïdes en dos cursos acadèmics i pràctiques en un centre de treball agrari.

L’objectiu d’aquesta oferta formativa, inclosa dins la campanya Cultiva’t per desenvolupar el sector agrari en aquest territori de la baixa Tordera, és oferir a aquells que ho desitgin, fer un salt professional en amb un itinerari formatiu dual que va més enllà de la formació especialitzada. En aquesta línia, l’Espai Agrari de la Baixa Tordera, com a impulsor i dinamitzador d’aquest territori, proporcionarà un servei d’acompanyament així com espais de col·laboració i acompanyament a aquelles persones que s’hagin format en aquest cicle formatiu, durant el procés de creació i consolidació de l’empresa. L’Ajuntament de Tordera forma part del projecte espai agrari la Baixa Tordera, on a banda d’aquesta formació també impulsen altres iniciatives. El regidor de medi rural, Xavier Pla destaca la necessitat de formar als futurs professionals en producció agroecològica.

Pla cicle

La innovació d’aquest programa va més enllà de la formació especialitzada, ja que el seu objectiu és que les persones, un cop formades, puguin optar a un assessorament personalitzat, amb un equip tècnic que ajuda a trobar la millor opció per a decidir el camí professional, ja sigui treballant en una de les empreses agràries de la Baixa Tordera, ja sigui en la creació de la pròpia empresa. Les prioritats del suport a la generació de noves empreses en l’àmbit de l’agroecologia se centren en l’accés a la terra i en oferir un servei pioner de suport i assessorament per a persones que vulguin crear la seva empresa, en la línia dels espais test agroecològics, inspirats en el model francès de desenvolupament rural.