Tordera entra avui a fase 2


El ministeri de Sanitat ha acceptat que la regió sanitària de Girona passi a partir d’avui a fase 2. Això comporta que Tordera també passi a aquesta fase de desconfinament.

A partir d’avui en l’àmbit del serveis municipals es posaran en marxa les visites presencials i amb cita prèvia a les oficines d’habitatge, Consum i la Biblioteca de Tordera. Per demanar cita prèvia als dos primers serveis (habitatge i consum) caldrà trucar a l’Ajuntament de Tordera en horari d’atenció al públic (de dilluns a divendres de 9:00h a 14:00h), mentre que per anar a la Biblioteca es podrà fer a través del formulari que trobareu a tordera.cat. La resta de serveis municipals s’obriran les properes setmanes, garantint les mesures preventives de salut i seguretat d’acord amb principis de prudència i responsabilitat. 

A la fase 2 de la desescalada es podrà circular pels carrers en grups de fins a 15 persones, mentre que pel que fa a l’activitat física, les persones de fins a 70 anys podran fer-la en qualsevol franja horària excepte les compreses entre les 10 i les 12 del matí i les 7 i les 8 de la tarda, que està reservada per als majors de 70 anys.

Els comerços podran obrir al públic amb independència de la seva superfície, sempre que es redueixi al 40% l’aforament a cada planta i que es garanteixi la distància mínima de 2 metres entre els clients. Pel que fa a l’hostaleria, es podrà consumir a l’interior dels locals (excepte les discoteques, que romandran tancades), sempre que no superin el 40% de l’aforament i mai a la barra. Escoltem l’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia.

alcalde 1 fase 2

Paral·lelament, s’obriran les platges i les piscines recreatives amb mesures de seguretat, així com les instal·lacions esportives. S’obriran al públic les zones comunes dels hotels i altres allotjaments turístics sempre que no se superi un terç de l’aforament. D’altra banda, s’amplia l’aforament màxim en vetlles, enterraments i cremacions, així com als llocs de culte, de la mateixa manera que es permetran els casaments sota certes condicions.

A la fase 2 de la desescalada ja es poden fer visites a residències de gent gran i els centres educatius romandran oberts amb assistència presencial d’alguns alumnes i classes reduïdes. A més, els cinemes i els teatres podran tornar a obrir amb només un terç del seu aforament disponible i en tot cas amb els seients assignats prèviament.

L’Alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia demana mantenir les mesures de seguretat per continuar la desescalada i que no ens relaxem.

alcalde 2 fase 2

La policia Local de Tordera continuarà vetllant per fer complir les mesures de seguretat i ordre que es defineixen en aquesta fase, que en principi, durarà dues setmanes.