Els hospitals de la Corporació no registren cap cas crític i disminueixen els ingressos per la Covid-19


Dos mesos després que es detectessin els primers casos de coronavirus als centres hospitalaris de la Corporació de Salut del Maresme la Selva, aquesta setmana han fet balanç de les xifres absolutes registrades als hospitals Sant Jaume de Calella, Blanes i al sociosanitari de Lloret de Mar. Des de l’arribada de la pandèmia, han fet la prova de detecció del virus a un total de 723 pacients de l’hospital de Calella, dels quals 148 van donar positiu (el 20,4%) i 575 negatiu (el 79,5%). A l’hospital de Blanes, des de l a declaració dels primers casos hi ha hagut un total de 343 pacients hospitalitzats a qui han fet la prova PCR. Del total de casos, el 33,5% han estat casos positius (115 persones) i el 66,4% negatius (228).

Des del 16 d’abril i fins al 18 de maig no han registrat cap pacient crític nou que hagi que hagi requerit ventilació mecànica. Els pacients crítics atesos des de l’inici de la pandèmia es van concentrar el primer mes. A Calella 20 persones van requerir ventilació mecànica i a Blanes 28. El nombre total de pacients que han rebut l’alta a l’hospital de Calella en dos mesos han estat 99 i a Blanes 96. L’hotel Salut va atendre un total de 51 pacients, 42 dels quals havien requerit hospitalització prèvia (22 a Calella i 20 al comarcal de Blanes).

El nombre total de defuncions per la covid-19 als hospitals de la Corporació ha estat de 51. A l’hospital de Blanes hi ha hagut 20 morts i al de Calella 31. A aquestes defuncions se n’hi ha de sumar vuit al sociosanitari de Lloret de Mar.

El centre sociosanitari va registrar un total de 42 pacients positius, la majoria d’ells s’han mantingut asimptomàtics i des del passat 23 d’abril no s’ha detectat cap nou cas. Després que els pacients afectats per la Covid-19 completessin el temps corresponent d’aïllament ja s’ha procedit al desconfinament progressiu de les plantes.