El comerç local confia en poder tornar a aixecar la persiana l’11 de maig


Si les previsions no fallen i la fase de preparació compleix amb totes les indicacions i requisits marcats per les autoritats sanitàries, el proper 11 de maig el comerç local podria tornar a aixecar la persiana. Això si, s’haurà de fer amb limitacions i unes ”estrictes mesures de seguretat”. El que no podran obrir seran les grans superfícies comercials, el que podria reforçar al comerç local.

L’aforament haurà de ser limitat a un terç de l’espai i cada establiment haurà de complir amb unes mesures de seguretat molt estrictes. La infermera referent de control d’infeccions de la Corporació de salut del Maresme i la Selva, Roser Ferrer, dóna consells per a la ciutadania a l’hora de sortir al carrer o anar a botigues coincidint amb la desescalada.

consells corpo

En referència a bars i restaurants, en la Fase I, que previsiblement s’iniciarà el proper dilluns 11 de maig i que tindrà una durada de dues setmanes sempre condicionat a l’evolució de la pandèmia, es permetrà l’obertura de terrasses amb un aforament limitat.

Segons la proposta per a la desescalada gradual de Catalunya, el dia 11 de maig només passarien a la fase 1 tres de les nou regions sanitàries que són les que estan en risc baix. Són les Terres de l’Ebre, el Camp de Tarragona i l’Alt Pirineu-Aran.