IniciAppGovern i oposició s’enganxen amb la moció del sou dels regidors

Govern i oposició s’enganxen amb la moció del sou dels regidors

Al passat ple de l’Ajuntament de Tordera, el primer telemàtic de la història, CUP Tordera va presentar una moció per fer una reducció del cost polític al municipi per la crisi del COVID19. Aquesta moció proposava una reducció en un 75% de les aportacions als grups polítics municipals,  reduir en un 25% el sou per assistència als òrgans col·legiats i abaixar 25% el sou que reben els regidors de govern i càrrecs eventuals. Tot a partir d’aquest mes de maig i fins desembre. Explicava la proposta Oriol Serra, líder de la CUP.

mocio sou regidors cup

 Xavier Pla, regidor de Més Tordera, votava negativament argumentant que no es pot menystenir la feina dels càrrecs públics.

mocio sou regidors +tordera

Des de Ciutadans, Míriam Rocabruna, donava suport a la proposta i agraïa que s’hagi acceptat la seva esmena.

mocio sou regidors cs

Salvador Giralt, d’En Comú POdem Tordera, també hi va votar positivament tot i considerar que no és prou complerta i li falten diversos punts complementaris.

mocio sou regidors somtordera

ERC + Gent de Tordera + Jovent Republicà va donar suport a la moció. Marta Paset detallava que el seu grup ja ha proposat al passat rebaixar el cost polític i en aquest moment és més necessari que mai.

mocio sou regidors erc

Rafa Delgado del PSC va votar en contra, posant de manifest el treball que s’està fent des de l’Ajuntament en aquesta crisi.

mocio sou regidors psc

Josep Llorens, regidor de Junts per Tordera, explicava al ple que consideraven que aquesta proposta era oportunista i poc responsable a part de desprestigiar la política.

mocio sou regidors juntsxtordera

La moció es va desestimar, ja que va obtenir 8 vots a favor (CUP-ERC-Ciutadans i ECP) i 9 en contra (Junts x Tordera-PSC i +Tordera).

ÚLTIMES NOTÍCIES