Inditex tanca la línia infantil de Massimo Dutti i acomiada una vintena de treballadors de les oficines de Tordera


Inditex va decidir la setmana passada tancar la línia infantil de Massimo Dutti, les oficines centrals de la qual es troben a Tordera, i concentrarà tota la moda per a nens a Zara Kids, segons ha pogut saber el diari Expansion. El cessament d’operacions afectarà una vintena de treballadors.

Fonts de la multinacional tèxtil van assenyalar que el volum de negoci de la línia infantil de Massimo Dutti era insignificant, a diferència del que passa amb l’ensenya de nens de Zara. També han afegit que s’ha ofert la recol·locació a la resta d’empreses del grup a tots els treballadors, tot i que divendres ja es van produir els primers acomiadaments.

La decisió de tancar la línia infantil de Dutti només afectarà les oficines centrals de Tordera. En principi, la companyia no té previst ajustar la plantilla de la xarxa d’establiments comercials. La col·lecció actual es mantindrà en botiga fins al juliol i després es traspassarà a Zara Kids. Actualment, la marca compta amb més de 700 punts de venda repartits en 75 països.

A diferència de la col·lecció infantil de Massimo Dutti, Zara Kids és una divisió important per a la companyia, amb més de 400 treballadors a les oficines centrals d’Arteixo (La Corunya). Fonts del mercat assenyalen que aquesta àrea de negoci podria representar al voltant d’un 20% dels ingressos de Zara.

Massimo Dutti va facturar 1.802 milions d’euros el 2018, segons consta en la memòria anual del grup Inditex. És la quarta marca més important per grup Inditex per volum de negoci per darrere de Zara (incloent Zara Home), Bershka, Pull & Bear. En total, representa un 7% dels ingressos d’Inditex.

El gegant de la moda té a les seves instal·lacions de Tordera la seu central de diverses de les seves ensenyes. A més de Massimo Dutti, la multinacional tèxtil té les oficines centrals de Lefties, Oysho i Bershka.