Preocupació a la conca de la Tordera per la recuperació de la zona


Malgrat de Mar espera tenir a punt la majoria de les seves platges abans de Setmana Santa, malgrat l’estat de devastació del litoral després del pas del temporal Gloria, ara fa un mes. L’Ajuntament treballa amb aquest calendari, però és conscient que el tram de la punta de la Tordera, davant dels càmpings, costarà més de recuperar i les feines en aquell punt s’allargaran fins l’estiu. El sector ho viu amb “nerviosisme”, però també amb l’expectativa de tenir unes millors platges en el futur més immediat gràcies a la sorra que també va arrossegar el temporal. En aquest sentit, l’Ajuntament proposa també “naturalitzar” el camí dels càmpings, que ha quedat totalment trinxat, i traslladar a l’interior l’accés a les instal·lacions. Escoltem l’alcalde de Malgrat de Mar, Joan Mercader.

conca 1

En aquest sentit, el camí dels càmpings deixarà de ser asfaltat i es buscarà una solució tova d’acord amb l’actual context d’emergència climàtica.El canvi obligarà els càmpings afectats a traslladar els seus accessos a l’extrem interior de la instal·lació. El vicepresident de l’Associació de càmpings del delta de la Tordera, Joan Viñas, ho veu amb bons ulls.

conca 2

Un altre sector que ha quedat “tocat” en aquesta zona és la pagesia. ” Especialment complicat ho tindran les explotacions d’horta en multicultiu, on el 90% de les finques no estan assegurades perquè “el peritatge és molt complicat i econòmicament no és rentable”. Ho explica el representant d’Unió de Pagesos a l’Espai Agrari Conca de la Tordera, Miquel Riera.

conca 3

La primera fase de condicionament ja s’ha fet, amb la retirada d’impropis i troncs i en les pròximes setmanes es retiraran totes les canyes. Quedarà pendent, molt probablement, l’extrem nord, justament davant la zona de càmpings de la punta de la Tordera. Aquí el consistori malgratenc ha aprovat una despesa extraordinària de 200.000 euros per finançar les tasques de neteja de la platja, que es preveuen enllestir per a la temporada d’estiu.