En marxa la marató del Banc de Sang de Catalunya amb l’objectiu d’arribar a les 10.000 donacions


La Marató de Donants de Sang de Catalunya, la campanya de donació més important de l’any, va començar el passat divendres, i s’allargarà fins el dia 17 als principals hospitals. L’objectiu és aconseguir que 10.000 persones donin sang durant aquests dies per arribar als nivells òptims de reserves després de les festes de Nadal, quan les donacions baixen un 25% respecte als altres mesos de l’any. Els promotors de la Marató de Donants de Sang de Catalunya intenten innovar cada any i aquesta vegada han volgut connectar directament amb les persones més joves. Aproximadament el 20% dels donants tenen entre 18 i 29 anys. “No és que els joves donin menys sang, però necessitem incorporar-los. Cada anys hi ha unes 25.000 persones que deixen de donar-ne per algun motiu -per edat, per malaltia o altres exclusions- i per això necessitem incorporar 20.000 nous donants. Les persones que vulguin participar a la marató poden anar als principals hospitals catalans. A més de recuperar les reserves, la marató també vol sensibilitzar sobre la importància de donar sang i que aquest és un gest “indispensable” per atendre persones malaltes en alguns tractaments i cirurgies, com els trasplantaments, ha destacat el president del Banc de Sang, Manel Peiró.

marato sang

Precisament, El Banc de Sang organitza aquest divendres a Tordera una campanya de donació. Serà darrera la plaça de l’església de 17:00h a 21:00h.