Tots els regidors i els càrrecs de confiança de l’Ajuntament registraran la seva jornada laboral, faran públics els seus horaris i la seva disponibilitat i actualitzaran les seves declaracions de béns


En Comú Podem i la CUP van presentar en el darrer plenari municipal una moció per exigir que tots els regidors assalariats i els càrrecs de confiança hagin de registrar la seva jornada laboral igual que la resta de treballadors. A més, que tots els regidors facin públics els seus horaris i la seva disponibilitat i que s’actualitzin les declaracions de béns, tal com exigeix la llei. Els dos partits impulsors de la moció consideren que els polítics han de ser exemplars i les seves jornades de treball han de ser sabudes i fiscalitzades per la ciutadania, per evitar així cap especulació sobre els privilegis de la seva posició de responsabilitat, com fan altres administracions superiors. Escoltem Salvador Giralt d’En Comú Podem i Oriol Serra de la CUP.

fiscalitzacio ECP i CUP

Diversos grups van recordar que la feina pública és molt flexible i que va més enllà de les hores que es puguin passar a l’Ajuntament. Malgrat això, van valorar positivament la transparència de l’acció que proposa la moció presentada. Escoltem Xavier Pla de Més Tordera, Miriam Rocabruna de Ciutadans, Marta Paset d’ERC, Rafa Delgado del PSC i Josep Llorens de Junts x Tordera.

fiscalitzacio partits

La moció també proposa que es publiqui en temps real l’agenda institucional de tots els regidors de govern i de l’oposició al portal web de l’Ajuntament de Tordera. En la presentació de la moció es feia ressò del cost polític i dels càrrecs eventuals. En aquest sentit, El regidor de Junts x Tordera, Josep Llorens va afegir que el cost polític a Tordera és de 22 euros per habitants/any i la despesa social és de 112 euros habitant/any. Recordava que el cost polític és menor que a molts pobles propers i que el cost social és superior que en molts municipis.

Totes les dades es poden consultar en el portal de transparència de la web de l’Ajuntament cat. La moció es va aprovar per unanimitat de tots els grups.