IniciAppEl pressupost de la Biblioteca de Tordera s’ha reduït considerablement els darrers...

El pressupost de la Biblioteca de Tordera s’ha reduït considerablement els darrers anys

La Teranyina, l’espai d’entrevistes a les entitats torderenques, va fins a la Biblioteca de Tordera per parlar amb la seva directora, la Sílvia Anfrons.

La nova estació de l’any hi ha portat moltes novetats, entre les quals nous llibres desplegables en anglès per als nens i nenes, quaderns de preparació per les oposicions a mossos d’esquadra i novel·les de ficció per a joves i adults. També, múltiples exposicions que s’hi desenvoluparan al llarg dels darrers mesos de l’any, com ara una sobre Leonardo Da Vinci, una altra sobre gestió de residus i una mostra bibliogràfica sobre malalties minoritàries per col·laborar amb la Marató de TV3. Finalment, s’hi faran tallers on construir invents de Leonardo Da Vinci amb Lego, el taller “Llibre d’Artista”, un curs d’escriptura creativa, el taller “El menjar no es llença” i una xerrada sobre malalties minoritàries a càrrec d’especialistes de l’Hospital Germans Tries.

Tot i l’ampli ventall de programació que ja ofereix, Anfrons explica que els agradaria fer encara més activitats, sobretot orientades al públic més jove, i poder comprar més llibres però el pressupost, que s’ha reduït considerablement els darrers anys, els ho impossibilita.

Tall pressupostos

Anfrons afegeix que tot i les inversions que s’han fet els últims anys en millorar la il·luminació, climatització, radiofreqüència i que les despeses en personal i manteniment estan cobertes, el pressupost per activitats s’ha reduït durant els últims anys.

Cada dia visiten la biblioteca aproximadament 400 persones i 10.000 torderencs disposen de carnet, una xifra molt més alta que en altres poblacions i una dada que Anfrons valora molt positivament. Tot i això, considera que s’hauria d’invertir en algunes millores quant a espais, sobretot pel que fa a la sala d’estudi.

Tall espais

Anfrons també destaca que a la biblioteca s’hi pot trobar una àmplia col·lecció de música clàssica i pel·lícules que a plataformes com ara Netflix no hi són.

Tot i que encara entra nou material, han de prioritzar el material bibliogràfic i el fons infantil.

Tall música

L’entrevista amb Sílvia Anfrons la podreu escolar avui després de l’informatiu de les 10:00h i 19:00h o bé a la ràdio a la carta.

ÚLTIMES NOTÍCIES