IniciAppS’aprova la creació d’un acord de custòdia sobre La Roureda de Can...

S’aprova la creació d’un acord de custòdia sobre La Roureda de Can Verdalet

CUP Tordera va presentar dilluns una moció per a la creació d’un acord de custòdia sobre La Roureda de Can Verdalet. L’objectiu és que la custodia la realitzi una entitat de caràcter científic naturalista amb la voluntat que aquesta gestioni i protegeixi l’espai. També s’insta al govern a mantenir una actitud de vigilància.

El regidor Oriol Serra recordava que l’abril de 2018 es van produir unes talles il·legals en un espai protegit. Creuen que la mesura que es proposa ajudaria a millorar l’espai. Serra recorda que l’acord de custòdia pretenen protegir els valors naturals que es vulguin conservar.

custodia CUP

El regidor de Més Tordera, Xavier Pla entenia que l’especialització en aquest cas és una cosa positiva. També es podria aplicar aquest sistema a altres zones d’interès del municipi.

custodia Mes

La regidora de Ciutadans, Miriam Rocabruna van votar favorablement a la moció en defensa del medi ambient.

custodia ciutadans

El regidor d’En Comú Podem, Salvador Giralt trobava lamentable que l’ajuntament no hagués fet res per preservar l’espai.

custodia En Comu Podem

La regidora ERC, Natàlia Perez trobava adequat l’acord de custòdia. A més aprofitava per reivindicar els espais naturals de Tordera.

custodia ERC

Rafa Delgado, del PSC assegurava que és una opció a tenir a compte no només a la Roureda sinó a altres espais d’interès. El regidor recordava que hi ha un procés judicial obert, i considera que cal a esperar a la seva resolució.

custodia PSC

La regidora de Sostenibilitat, Nàdia Cantero també s’afegia al regidor socialista a condicionar el vot favorable, un cop s’obtingui la resolució judicial en marxa.

custodia Junts

Davant aquestes últimes intervencions, el regidor Oriol Serra va demanar trobar un mecanisme que es pugui tirar endavant la proposta de la moció.

custodia CUP 2

La moció es va aprovar per la unanimitat del plenari.

ÚLTIMES NOTÍCIES