Els Mossos alerten d’una estafa sobre la declaració de la renda del 2018


L’Institut de Ciberseguretat espanyol, l’Incibe, avisa d’una campanya que intenta robar les dades personals dels usuaris fent-se passar per l’Agència Tributària. A través d’uns correus falsos, diuen que s’han trobat irregularitats a la declaració de la renda del 2018 i demanen als afectats que paguin el deute. Els Mossos d’Esquadra també han fet una piulada explicant el frau.

L’engany podria afectar qualsevol persona que hagi rebut el correu, hagi entrat al web que s’hi indica i hagi facilitat les seves dades personals. Per evitar aquest tipus d’estafa l’institut recomana parar atenció en l’adreça URL que s’adjunta i comprovar que realment sigui la de l’Agència Tributària. En cas que l’usuari hagi estat víctima de la suplantació, cal comprovar si les seves dades s’estan utilitzant sense consentiment.