Foment comença el procés d’expropiació de l’N-II de Maçanet a Tordera


Foto: Google Maps

La Demarcació de Carreteres de l’Estat a Catalunya ha posat fil a l’agulla als tràmits per desencallar l’ampliació de la capacitat de la via de l’N-II en el seu tram entre Maçanet de la Selva i Tordera. Segons publica diari de Girona, Així, ha citat els propers dies als ajuntaments dels dos municipis afectats els propietaris dels terrenys situats als encontorns de la carretera i que s’hauran d’expropiar per poder tirar endavant la remodelació. Es tracta, concretament, de 43 propietats de Maçanet i 75 de Tordera, de titularitat tant pública com privada.

Els afectats amb terrenys a Maçanet han estat citats a l’ajuntament entre les 9 h i les 13 h dels dies 19 i 20 de setembre, mentre que els qui han de presentar-se davant l’ajuntament de Tordera ho faran entre els dies 16 i 18 de setembre també en horaris de matí i segons recull la citació.

Per agilitzar el procés, el Ministeri de Foment procedirà a realitzar aquestes expropiacions forçoses mitjançant el procediment especial d’urgència que s’estableix a l’article 52 de la Llei d’Expropiacions Forçoses. Així, les citacions que tindran lloc entre els dies 19 i 20 de setembre corresponen a la fase d’aixecament de les Actes Prèvies d’Ocupació, on es fixarà el valor dels béns i drets expropiats. En concret, es durà a terme una descripció detallada del bé o dret, les manifestacions de les parts per determinar els drets afectats, el seu abast, la seva titularitat i el seu valor, així com els perjudicis causats per la ràpida ocupació. Els afectats han de presentar-s’hi personalment o enviar una persona degudament autoritzada, i poden anar acompanyats d’un notari i un pèrit, amb les despeses a càrrec seu.

Així, es durà a terme l’ocupació dels terrenys i començaran les obres d’ampliació de la capacitat de la via, que consistiran en la construcció d’un segon carril, i en alguns trams d’un tercer, en cada sentit de la marxa. Aquesta obra, però, no comporta la construcció de tota la infraestructura d’un desdoblament.

Els treballs, que se centren en un tram de 7,3 quilòmetres, es van licitar al mes de gener d’enguany per un import de més de 24,47 milions d’euros. Les actuacions previstes inclouen la rectificació de revolts per poder circular a 80 quilòmetres per hora, la remodelació de les interseccions ja existents i l’adaptació de vies i camins de servei. També es construiran dos nous viaductes i es faran dues obres de drenatge singulars per a les rieres de Valldemaria i la Torderola. L’alcalde del nostre municipi, Joan Carles Garcia, assegura que es tracta d’un projecte d’arranjament de la via per eliminar revolts i espais perillosos en la conducció. L’alcalde recorda que s’ha arribat fins aquest punt, després que el ministeri de foment hagi desestimat l’opció de desdoblar la N-II entre Maçanet i Tordera.

alcalde N-II

També ha subratllat que ara es garanteix l’accés a tots els habitatges per on passarà la carretera i ha afegit que es comprovarà la correcta indemnització dels béns privats afectats per les expropiacions del projecte de millora de la N-II de Maçanet a Tordera.