El ple de l’Ajuntament tomba una moció contra la Llei Aragonès


Al passat ple municipal, el grup municipal de En Comú Podem amb el suport de la CUP va manifestar la oposició a l’Avantprojecte de Llei de contractes d’atenció a les persones que s’està tramitant al Parlament de Catalunya a petició del Govern de la Generalitat. La Llei s’ha anomenat popularment Aragonès, en referència al vicepresident del Govern, Pere Aragonès, d’ERC.

La moció demanava obrir un debat amb agents, moviments socials i grups parlamentaris que permeti arribar a una gestió directa dels serveis públics amb garanties socials. La Plataforma és contrària a que les institucions públiques subcontractin a empreses privades serveis que ells mateixos poden dur a terme i entenen la “gestió directa” dels mateixos com una forma per garantir “els drets bàsics i fonamentals de la ciutadania”. En la moció denuncien que l’anomenada “Llei Aragonès” actualment un avantprojecte de llei, “permet contractar-ho tot” i situa en el mateix calaix activitats tan diverses com les activitats extraescolars o l’activitat sanitària. Segons els defensors de la moció amb la Llei Aragonès “s’intenta avançar amb un gran pas en la mercantilització dels serveis públics”. Així ho explicava el regidor i líder de En Comú Podem, Salvador Giralt.

mocio aragones ecp

Oriol Serra, membre de la CUP, va ratificar el seu suport d’oposició a la Llei Aragonès, posicionant-se al costat de Salvador Giralt.

mocio aragones cup

El regidor de Més Tordera, Xavier Pla, apuntava que el contingut no és definitiu i que té aspectes positius.

mocio aragones +tordera

Míriam Rocabruna de Ciutadans, també va votar en contra l’oposició a la Llei Aragonès.

mocio aragones cs

Des d’ERC + Gent de Tordera, defensaven el seu company Pere Aragonès i justificaven la necessitat i els beneficis que aporta aquesta llei. Escoltem Marta Paset.

mocio aragones erc

El PSC tampoc acostava posicions amb En Comú Podem i la CUP i s’abstenien perquè es tracta d’un avantprojecte de llei. Ho argumenta, Rafa Delgado.

mocio aragones psc

L’alcalde de Junts per Tordera, Joan Carles García també va destacar que cal esperar a que el Parlament de Catalunya acabi el projecte i s’aprovi la normativa.

mocio aragones junts

Finalment, la moció no va prosperar ja que va rebre 12 vots en contra, 3 abstencions i 2 vots favorables.