Oberta la convocatòria d’ajudes per reformar botigues, recuperar locals buits i fomentar la recollida de compra electrònica


Empreses i autònoms poden presentar les sol·licituds per rebre una nova línia d’ajuts del Govern que incentiva la recuperació de locals comercials buits, la reforma d’establiments i la implantació de sistema de click&collect, per fomentar la recollida en botiga de les compres online. El projecte s’emmarca en el pla anual de subvencions que convoca el Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) i està dotat amb 1,59 milions d’euros. Els beneficiaris d’aquesta línia de subvencions són les empreses de comerç, serveis, moda i artesania, i les parades de mercats municipals sedentaris i no sedentaris.

La subvenció per recuperar locals buits contempla la compra, arrendament o concessió administrativa de locals, l’ús d’aparadors de locals tancats, la continuïtat de l’empresa comercial o, l’ampliació de la superfície de venda annexionant un nou local. En l’àmbit de reforma d’establiments, preveu la reforma de parades de mercats municipals sedentaris, l’adequació de les parades de mercats municipals no sedentaris o, la reforma de l’establiment de botigues a peu de carrer que tinguin una antiguitat mínima de 10 anys.Com a novetat, el CCAM impulsa la implantació de sistemes de recollida de compres electròniques a la botiga. Els establiments a peu de carrer i les parades de mercats municipals que disposin de l’espai suficient per incorporar punts de recollida digitalitzats se’n podran beneficiar.

Si has obert un establiment durant el 2019 o tens un establiment d’una antiguitat mínima de 10 anys i has fet una reforma i no tens clar si pots accedir-hi, pots contactar amb el Departament de Promoció Econòmica, aquest dona informació i suport a tota empresa que vulgui tramitar la subvenció; podeu contactar-hi a través del correu electrònicpromocioeconomica@tordera.cat o bé al telèfon 93 7643717.