El banc de sang engega una campanya per aconseguir 35.000 donacions aquest estiu


S’activa la campanya d’estiu per animar-nos a donar sang abans de marxar de vacances o durant els dies festius. A l’estiu les donacions baixen al voltant d’un 30% respecte la resta de l’any. Enguany, a més, l’onada de calor que va començar la darrera setmana de juny ha fet minvar les donacions abans de l’habitual.

El Banc de Sang calcula que fins a finals d’agost, el hospitals catalans necessitaran 35.000 donacions de sang per atendre tots els malalts i accidentats. Per això, es fa una crida perquè ens apropem als hospitals i a les campanyes de donació organitzades arreu de Catalunya. Escoltem la portaveu del Banc de Sang, Aurora Masip.

banc de sang

Per garantir que tots els malalts tindran la sang necessària per als tractaments, s’han programat 60 campanyes cada setmana. També estaran obertes les sales de donacions als hospitals de referència per assolir les 35.000 donacions necessàries.

La pròxima campanya que es farà a Tordera serà coincidint amb la festa major a finals d’agost.