El cos de Bombers Voluntaris de Tordera afronta un estiu amb “manca d’efectius materials i humans”


La temporada d’estiu és sinònim de perill per desastres naturals com ho són els incendis. Per això mateix, alguns dels cossos d’emergència, com els bombers, són els que presenten una tasca més activa per tal d’evitar i actuar contra aquestes amenaces . Tot i això, la manca d’interès professional per entrar al cos de voluntaris de bombers i la manca de recursos administratius, és un dels “focs encesos” que els cossos d’emergències encara segueixen combatent. Així doncs, es reclama més participació i inversió, per tal de fer front als veritables problemes.

Tordera té un dels 75 Parcs de Bombers voluntaris de Catalunya. Això significa que la cobertura es realitza segons la disponibilitat dels voluntaris, tot i que a l’estiu s’opta per intensificar-hi la vigilància. Eduard Caimel, cap del parc de bombers voluntaris de Tordera, explicava, que la situació actual del parc és de pocs efectius que dificulten cobrir activacions d’emergència com el Pla Alfa. Caimel explica, als micròfons de Ràdio Tordera, la situació actual que es viu.

bombers mancances personal 1

A nivell del municipi torderenc, per tal d’afrontar aqueta situació, es busca una ajuda complementària amb altres parcs com el de Malgrat de Mar. Caimel reclamava que, des de la darrera convocatòria de noves places per a bombers, ja fa 3 anys, només es va assignar un bomber per a Tordera. Per tant, tot i que les infraestructures torderenques tenen capacitat per a fins a  21 bombers, on actualment són 13. Escoltem Eduard Caimel.

bombers mancances personal 2

El cos de Bombers voluntaris de Tordera fa una crida a la participació i, a més, afegeixen per demanar precaució durant aquesta temporada d’estiu per evitar incendis.