IniciAppJunts per Tordera i el Partit Socialista de Catalunya arriben a un...

Junts per Tordera i el Partit Socialista de Catalunya arriben a un acord programàtic de govern pels pròxims 4 anys

sdr

Després del ple de constitució de l’Ajuntament i tal com  van acordar les assemblees d’ambdós partits, Junts per Tordera i el Partit dels Socialistes de Catalunya han enllestit aquesta setmana les converses per formar un govern estable per la present legislatura. Del resultat d’aquestes converses avui s’ha presentat un acord programàtic i de govern.

Les línies estratègiques es resumeixen en els punts següents: Generar espais de convivència amb accions urbanístiques i un pla integral de manteniment de carrers i espais públics;  Un ajuntament participatiu al servei de les persones; Desenvolupament de recursos per a afavorir el creixement de les empreses i comerços de Tordera, amb l’objectiu principal de crear més llocs de treball i de més qualitat. La cultura, l’esport i la natura com a eix vertebrador d’un projecte ambiciós de turisme tranquil, familiar i respectuós amb l’entorn. L’acord també proposa donar un impuls nou a les entitats i associacions amb més recursos i equipaments i aposta per desenvolupar un Pla Educatiu i Cultural que permeti donar una resposta global a les necessitats de Tordera.

L’Alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia descriu el nou govern com a fort i preparat per afrontar els reptes dels propers 4 anys. Garcia diu que l’acord busca que progressi el municipi i que Tordera sigui millor del que és avui.

pacte govern 1

El regidor del PSC, Rafa Delgado assegura que és un acord on s’han fusionat els dos programes electorals. A partir d’aquí s’han establert objectius comuns, amb una estructura de govern molt operativa.

pacte govern 2

L’ organigrama del consistori queda de la següent manera:

L’ alcalde de Tordera serà Joan Carles Garcia. Josep Llorens continuarà com a coordinador del govern i comunicació. A partir d’ aquí es creen quatre grans àrees: Àrea de règim interior encapçalada per Rafa Delgado que serà primer tinent d’alcalde; Àrea de Territori i Sostenibilitat encapçalada per Nàdia Cantero; Àrea d’ atenció social i promoció econòmica de la mà de Toñi Garcia i Àrea de Serveis Personals dirigida per Bàrbara Vergés.

Els tres regidors dels PSC s’ encarregaran de les següents regidories: Rafa Delgado serà el titular de Seguretat i Protecció Civil, Recursos Humans, Via pública, Mobilitat i Transports i Ocupació i Formació; Toñi Garcia portarà serveis socials, habitatge i pobresa energètica i la nova regidoria de gent gran. Finalment la regidora Jenifer Jansa serà la titular d’Hisenda, Contractació i Transparència.  Per la seva banda, els regidors de Junts x Tordera tindran aquestes regidories: Josep Llorens continua a Cultura, i afegeix Urbanisme, Pagesia, Participació Ciutadana i Atenció al Ciutadà; ; Nadia Cantero Medi Ambient, Sanitat, promoció econòmica i Turisme; Pau Megias Ensenyament, Esports, festes, tecnologies de la informació i comunicació. Finalment,  Bàrbara Vergés agafarà obres i serveis, civisme i joventut.

El nou govern municipal de Tordera estarà format per 5 regidors de Junts x Tordera i 3 del PSC. ERC, En Comú Podem, Ciutadans, Més Tordera i la CUP restaran a l’ oposició. En aquest sentit, Garcia i Delgado afirmen la voluntat de mà estesa amb l’oposició per buscar acords puntuals al llarg de la legislatura.

pacte govern 3

Durant la propera sessió plenària, que se celebrarà la setmana vinent,  es donarà compte del nou cartipàs municipal i s´assignaran els regidors delegats als diferents organismes autònoms i òrgans col·legiats que compten amb representació municipal.

Finalment, l’acord de govern estableix que en els temes supramunicipals, Junts per Tordera i PSC tindran  llibertat de vot i que les possibles diferències que es derivin d’aquestes situacions no afectaran, en cap cas, els termes de l’acord de govern. També si, eventualment, en el transcurs de la legislatura, es produís un relleu al capdavant de l’alcaldia, Junts per Tordera i PSC acorden mantenir el pacte de govern amb els mateixos termes fins que finalitzi el mandat actual. Per fer-ho possible, el PSC es compromet a votar favorablement a la proposta d’alcaldable que presentaria Junts per Tordera.

ÚLTIMES NOTÍCIES