L’Associació de Voluntaris i Amics de l’Hospital rep un premi pel seu compromís amb les persones malaltes i les seves famílies


L’Associació de Voluntaris i Amics de l’Hospital  ha rebut el premi Jaume Esperalba i Terrades pel seu compromís i implicació amb les persones que es troben en situació de malaltia i les seves famílies. El guardó, atorgat per la Filial del Maresme de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears i la Delegació Comarcal del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona, l’ha recollit el president de l’entitat, Josep Puig, en el marc de la XXII Jornada: La Recerca Sanitària al Maresme.

L’associació es va constituir formalment l’any 1994 amb Joaquim Pedemonte com a primer president, càrrec que va ocupar fins l’any 2003, moment en què Josep Puig va agafar-ne el relleu. L’entitat va néixer amb l’objectiu de donar suport, primer, a l’Hospital Sant Jaume de Calella i posteriorment a tots els centres de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS).

Actualment l’AVAH la formen unes 90 persones, 40 voluntaris que fan atenció directa i  50 amics de l’Hospital que s’encarreguen de la tasca més administrativa de l’entitat i també col·laboren amb els actes benèfics per recollir fons i finançar, així, els diferents programes d’atenció que es desenvolupen. De fet, l’atenció social i sociosanitària han estat, des dels inicis, els dos àmbits en els quals l’Associació hi ha dedicat més esforços.