L’atur baixa en només 1 persona a Tordera


Baixa l’atur a Tordera durant el mes de maig en només 1 persona. Amb aquesta reducció, la xifra de desocupats al municipi se situa en les 1.182 persones i la taxa d’atur baixa fins el 16’93%. Aquesta és la segona baixada consecutiva a Tordera, ja que el mes d’abril també es va produir un descens de 60 persones. Comparat amb el mes de maig del 2018, a Tordera hi ha gairebé 63 aturats més.

Tot i que el descens de la desocupació s’ha estès a tots els sectors econòmics, és l’agricultura la que ha experimentat, percentualment, una reducció més elevada, concretament del 7,69%, segueix el sector serveis amb el 2,33%, el col·lectiu de persones sense ocupació anterior (SOA) amb l’1,50%, la indústria amb l’1,30% i la construcció amb el 0,71%.

A la comarca del Maresme també ha baixat el nombre d’aturats. Ho ha fet en 503 persones, fent que el nombre de desocupats de la comarca se situï en les 23.664. La taxa d’atur és del 11’48%. Aquest és el quart mes consecutiu que a la comarca baixa l’atur. De fet, des del mes de gener hi ha 2.000 persones menys a les llistes de desocupats al Maresme. Si ho comparem, però, amb el mes de maig del 2018 la xifra de desocupats ha augmentat en 800 persones a la comarca.

A nivell català, l’atur s’ha reduït en 10.507 persones. D’aquesta manera, el nombre de desocupats a Catalunya és 371.091 persones. Comparat amb ara fa un any, l’atur a Catalunya s’ha reduït en gairebé 14.500 persones.