L’Hospital de Calella incorpora una nova sala d’ecografies que permetrà reduir les llistes d’espera d’aquest tipus de proves en un 50%


L’Hospital Comarcal Sant Jaume de Calella ha posat en funcionament aquest mes de maig una nova sala d’ecografies dotada amb un equip d’alta gama que permetrà fer tot tipus d’exploracions radiològiques. Aquesta incorporació, juntament amb altres millores dutes a terme al Servei de Radiologia del centre, ha de permetre incrementar el nombre d’exploracions anuals i reduir a mig termini les llistes d’espera per aquest tipus de proves en un 50% aproximadament. Es calcula que es faran un 19,4% més d’ecografies anuals, passant de les 18.000 actuals a les 21.500.  Ho explica el cap de servei de diagnòstic d’imatges de la corporació, el doctor Pau Galindo.

Dr Galindo

Aquest nou aparell se suma als tres que ja té el servei de Radiologia de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS) als respectius hospitals(3 a Calella i 1 al Comarcal de la Selva, a Blanes). Calella disposa d’un nombre superior d’ecògrafs donat que atén un volum més elevat de pacients respecte Blanes i aquesta nova incorporació també permet oferir un servei de més qualitat als usuaris de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva.

A més de comprar un nou ecògraf, el pla d’actuacions dut a terme en els últims sis mesos, també ha permès realitzar altres millores al servei de Radiologia de l’Hospital Sant Jaume de Calella. Totes aquestes intervencions han de servir per reordenar i dimensionar de forma més adequada el servei d’ecografies que s’ofereix al centre.