La Roureda clou al Teatre Clavé el projecte “El pas de l’aigua”, en què hi participen uns 200 alumnes


Aquest curs 2018/2019, el Centre de Formació Artística del Teatre Clavé, integrat per l’Escola de música, l’Escola de dansa, l’Aula de Teatre i l’Aula de belles arts, ha sumat esforços amb l’escola La Roureda de Tordera per dur a terme el projecte denominat “El Pas de l’Aigua”.

Camí d’aigua és la part artística i creativa del projecte del centre que aquest curs duu a terme l’escola La Roureda de Tordera. El riu ha estat l’element escollit enguany per La Roureda per treballar com a projecte d’escola a través de les diverses matèries (matemàtiques, llengua, medi, educació física, etc.). Amb l’especificitat que han incorporat al projecte els professionals del CFA per cobrir l’àrea de la formació artística, un aspecte essencial pel desenvolupament cognitiu i pel creixement personal i emocional dels alumnes.

En aquest sentit, durant tot aquest curs, professionals de l’expressió dramàtica, del moviment i de les belles arts del CFA han dissenyat i guiat sessions realitzades en horari escolar per investigar i experimentar amb els alumnes d’Educació Primària la part més creativa i artística del projecte al voltant del riu. Ho explicava la directora de l’escola La Roureda, Silvana Ballbé.

cami aigua

El resultat final de tot aquest procés d’experimentació es podrà veure els dies 7 i 8 de maig al Teatre Clavé. En concret, cada dia a les 18:00h, els alumnes dels diversos cursos de La Roureda escenificaran al Teatre Clavé el procés i els canvis que viu el riu en el transcurs d’un any, i ho faran a través de les eines que els proporciona l’expressió dramàtica i el moviment. Es tracta d’una experiència que recorre al fet artístic com un element de comunicació pel creixement personal i emocional dels infants i adolescents, tot conjugant-ho amb el procés d’aprenentatge d’allò establert en el projecte curricular de cada cicle educatiu.