Més de 270 alumnes de Tordera participen en l´activitat educativa “Canvi de marxa”


Ahir va començar el Mes de la Salut a Tordera amb “Canvi de marxa”,  una activitat educativa impulsada per la fundació privada sense ànim de lucre Mutual de Conductors, amb el suport del Servei Català de Trànsit i la col·laboració de l’Ajuntament i la Policia Local de Tordera. L’activitat tenia l’objectiu de conscienciar els joves d’entre 14 i 18 anys sobre les causes i conseqüències dels accidents de trànsit, així com fomentar conductes responsables i d’autoprotecció en aquest tram d’edat. A l’acte, va tenir lloc al Teatre Clavé  amb la participació de 276 alumnes de diversos centres educatius.

L’activitat va consistir en la representació d’una conversa telefònica entre dues germanes, una de les quals presencia un accident de trànsit quan es dirigeix en cotxe cap a la discoteca i truca a l’altra i li explica la situació. Durant el seu relat, s’intercalen vídeos informatius i també testimonis reals dels cossos d’emergència que s’ocupen de la gestió més immediata de l’accident, així com de víctimes i familiars. L’objectiu és que les noves generacions s’eduquin en la prevenció de la sinistralitat i l’adquisició de conductes que els protegeixin dels perills a la via pública i que els facin responsables. Ho explicava la regidora de Salut, Bàrbara Vergés.

barbara canvi marxa

Aquesta iniciativa rebia el suport del Servei Català de Trànsit i l’Associació VisióZero – Zero víctimes de trànsit”