Noves adquisicions de desfibril·ladors fixes i mòbils


Tordera tindrà nous desfibril·ladors que l’Ajuntament ha adquirit a través de la central de compres de l’Associació Catalana de Municipis (ACM). En concret seran 4 desfibril·ladors fixes i 2 de mòbils. L’adquisició d’aquests equipaments s’acompanya amb els respectius cursos de formació per al seu correcte ús. En una entrevista a Ràdio Tordera, la regidora de Sanitat, Bàrbara Vergés assegurava que Tordera es consolida com a poble cardioprotegit.

desfibril·ladors 1

Els equips es troben situats als pavellons esportius, camp de futbol, l’Esplai Gent Gran, cotxes de la policia local i protecció civil. Amb aquest nou conveni s’aconsegueix cobrir el manteniment dels aparells que ja es troben en ús i la col·locació de nous desfibril·ladors a la Plaça de l’Església, Sant Pere (Parc de Can Nadal), Sant Andreu (Local Social). La Urbanització Tordera Parc també disposarà d’un nou DEA inclòs a l’acord, ja que és contemplava com a proposta dels pressupostos participats. A més a més, la Biblioteca i l’IES Lluís Companys també en tindran de nous. Vergés explica que els aparells s’instal·len en zones de màxima presència de gent.

desfibril·ladors 2

La voluntat del govern municipal és poder augmentar el nombre d’ubicacions i adquirir nous desfibril·ladors d’acord amb el moviment dels ciutadans/es que puguin haver-hi en algunes zones estratègiques.