La biblioteca acull l’exposició “Dones, Força, Canvi” centrada en la tasca de la Fundació Vicente Ferrer a l’Índia rural


expo vicente ferrerLa biblioteca de Tordera acull fins a finals de mes la mostra Dones: la força del canvi a l’Índia, un reportatge fotogràfic que té com a objectiu mostrar l’Índia rural a través de les dones, la seva saviesa, el seu estatut i la seva experiència activa. Tot plegat de la mà de la Fundació Vicente Ferrer que fa 45 anys que és en aquest país. 

Set dones són les protagonistes d’aquesta mostra que és un recull d’imatges que revelen el context social on viuen les dones índies i la discriminació a la qual estan sotmeses, sovint des d’abans de néixer. Els avortaments selectius, els matrimonis infantils, la desnutrició o la violència de gènere són alguns dels obstacles a què han de fer front. Montse Ortiz és coordinadora de sensibilització de la fundació.

exposicio vicente ferrer 1

Afegeix que cada protagonista explica un sector amb què treballa la fundació, com l’habitatge, la discapacitat, l’ecologia, les dones, la sanitat o l’educació.

exposicio vicente ferrer 2

La proposta té com a objectiu mostrar l’Índia rural a través de l’òptica de les dones com a protagonistes del seu propi desenvolupament. L’exposició compta amb elements interactius, infografies, explicacions sobre la realitat d’Andhra Pradesh i Telangana, als indrets on l’organització Vicente Ferrer desenvolupa el seu projecte. 

Paral·lelament, avui a les 19:00h es farà la xerrada amb Lancy Dodem, primer nen apadrinat per Vicente Ferrer i en l’actualitat portaveu de la fundació. Serà a la biblioteca de Tordera i oberta a tothom.