IniciNoticiesEducacióMedi Ambient i l'Institut Lluís Companys instal·len caixes niu per a la...

Medi Ambient i l’Institut Lluís Companys instal·len caixes niu per a la reproducció i control dels ratpenats

caixes mallerengaL’Àrea de Medi Ambient de Tordera ha instal·lat recentment a Tordera caixes nius per al control i reproducció dels ratpenats. En una nova mesura de control biològic de plagues i insectes, tal com s’ha fet en la lluita contra la processionària del pi, amb la col·laboració de l’institut Lluís Companys i el museu de les Ciències Naturals de Granollers, els alumnes i els tècnics van instal·lar fa unes setmanes diverses caixes nius a la zona dels parcs de Fibracolor.

L’objectiu d’aquestes caixes, fetes pels alumnes de l’institut, és controlar mitjançant detectors, l’existència i reproducció d’aquests petits mamífers voladors per minimitzar l’impacte d’altres espècies d’insectes, com ara els mosquits i el mosquit tigre especialment. El professor de l’Institut, Joan Carles Barrera explica com són aquestes caixes niu de ratpenats.

niu ratpenat

La instal·lació d’aquestes caixes niu es completarà properament amb l’organització de la Bat Night, la nit dels ratpenats. Des de fa 14 anys, el Museu de Ciències Naturals de Granollers organitza a desenes de municipis de Catalunya aquesta jornada, durant la qual es dediquen unes hores d´una nit d´estiu a explicar què són els ratpenats i per quins motius val la pena protegir-los i conservar-los. En el cas de la Nit dels Ratpenats a Tordera, s’organitzarà una xerrada sobre la biologia i el comportament d’aquests mamífers i s’acompanyarà d’una passejada per veure i sentir els ratpenats.

ÚLTIMES NOTÍCIES