UN ESTUDI SOBRE EL DELTA DEL RIU TORDERA PROPOSA RECUPERAR EL BOSC DE RIBERA I LA MORFOLOGIA DE LA ZONA.


Un estudi sobre el delta del riu Tordera encarregat pels ajuntaments de Blanes, Malgrat, Palafolls i Tordera proposa recuperar el bosc de ribera i la morfologia del delta, alterada per una actuació a la zona de Malgrat. També defensa la creació d’un consorci per a la sostenibilitat del delta. Ara els regidors de Medi Ambient d’aquests quatre municipis analitzen l’estudi i, si el troben bé, s’aprovarà i es començarà a aplicar.
D’altra banda, la Fundació Natura vol rentar la cara del riu Tordera i ha reforestat sis quilòmetres de llera amb 13.600 arbres i arbustos. L’actuació, la més gran que s’ha fet mai a Catalunya de bosc de ribera, forma part d’un projecte més ambiciós que també preveu millorar la fauna fluvial, netejar la zona, eliminar vegetació exòtica i integrar les esculleres per recuperar una de les zones més degradades del riu, al seu pas per Sant Celoni.