LA UNIVERSITAT POLITÈCNICA DE CATALUNYA I L'AJUNTAMENT DE TORDERA SIGNEN UN ACORD DE COL·LABORACIÓ PER A LA REALITZACIÓ D'ESTUDIS I PROJECTES LOCALS


El rector de la Universitat Politècnica de Catalunya, Antoni Giró i l’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia, van signar divendres al matí un conveni de col·laboració mitjançant el qual el Departament d’Estadística i Investigació Operativa de l’UPC realitzarà diferents estudis d’interès municipal.
Aquesta acció s’emmarca dins un projecte d’anàlisi, prospectives i estadístiques d’aspectes rellevants de Tordera que es duran a terme a través d’un Gabinet d’estudis i projectes locals. L’objectiu del Gabinet serà definir i desenvolupar línies estratègiques que permetin donar resposta a les necessitats reals de la població en un període de creixement important al municipi. El rector de la universitat politècnica de Catalunya, Antoni Giró ha assegurat que aquest conveni pretén facilitar els coneixements de l’universitat, en el dia a dia de l’administració local.
El primer estudi que es realitzarà dins el marc d’aquest acord de col·laboració serà un anàlisi sobre el grau de satisfacció de l’usuari sobre els serveis que s’ofereixen des de l’Ajuntament de Tordera. A banda d’aquest estudi, el consistori torderenc ja en preveu d’altres com ara l’impacte del creixement demogràfic sobre els serveis municipals, la repercusió i l’impacte de la recepció de les urbanitzacions per a l’Ajuntament, l’ús del català i el coneixement de la llengua catalana Tordera, entre d’altres aspectes d’interès.
Un dels encarregats de tirar endavant aquest conveni serà el professor d’estadística de la universitat politècnica, el torderenc Ramon Nonell. 
Un equip format per 3 o 4 persones de la universitat politècnica de Catalunya treballaran en el desenvolupament dels estudis estadístics. El conveni tindrà una duració d’un any prorrogable.