EL PROGRAMA VOLUNTARIS PER LA LLENGUA ASSOLEIX MOLTS BONS RESULTATS A TORDERA, DESPRÈS DEL PRIMER ANY EN FUNCIONAMENT.


El passat 21 de juliol es va presentar al Palau de la Generalitat el programa Voluntaris per la llengua, que té per objectiu ajudar a les persones nouvingudes a aprendre la nostra llengua.
El nostre municipi ha estat pioner en aquest programa, ja que l’Associació de Voluntariat, conjuntament amb l’Oficina de Català i la Regidoria de Serveis Socials i de Cultura de l’Ajuntament, han promogut des del passat mes de setembre la formació de “parelles lingüístiques”. La majoria dels aprenents han estat alumnes dels cursos bàsics de català del Consorci de Normalització Lingüística. La membre de l’associació de Voluntariat, Virginia Sabater, ha explicat que el programa va sorgir a Tordera, gràcies a la forta demanda per part dels immigrants.

Virginia Sabater, recorda que les classes tenien un hora de durada i que es treballava sobretot la part oral.

El resultat d’aquest programa ha estat molt positiu per a totes les parts, i de cara al curs vinent es reemprendran les hores de conversa en català, tal i com explica Virgina Sabater.

Aquesta iniciativa a més de facilitar l’aprenentatge de la llengua, també és una eina d’integració, i de millora de les relacions personals i culturals.

Tothom que estigui interessat en ser voluntari per la llengua pot ser-ho; l’únic requisit és parlar en català. Per a més informació, truqueu a l’Oficina de Català, al telèfon 93.764.37.17, o a l’Associació de Voluntariat de Tordera.