IniciAppRenfe instal·larà a l'estació de Tordera un sistema d'intel·ligència artificial en la...

Renfe instal·larà a l’estació de Tordera un sistema d’intel·ligència artificial en la videovigilància el 2023

Renfe ha començat el procés de digitalització dels seus sistemes de seguretat a 110 estacions de Rodalies per dotar-les de càmeres de videovigilància amb intel·ligència artificial. La companyia destinarà 8,7 milions d’euros de fons europeus al nou sistema, que permet detectar incidents de manera automàtica. Durant el 2021, ja es va començar la planificació i execució d’instal·lacions en 22 estacions de rodalies de Barcelona. Aquest any s’implantarà en 43 més i durant el 2023, a les 45 restants, entre les quals hi ha la de Tordera.

El nou sistema d’intel·ligència artificial en la videovigilància, conegut com a ‘Renfe Smart Security Station (RS3), permet detectar de forma automàtica i en temps real incidents com ara caigudes de persones o objectes, incendis, actes vandàlics o frau en l’accés als serveis. També ajuda a conèixer l’afluència de gent a les diverses estacions per enviar-hi, si és necessari, més personal.

Segons detalla la companyia en un comunicat, el sistema permet “recopilar i processar de forma anònima i automatitzada milers de dades a través del sistema CTTV de cada estació i integrar-los en un quadre de comandament únic”. L’objectiu és “millorar la seguretat i experiència del client, sempre des del compliment estricte de la normativa de protecció de dades”.

El projecte preveu instal·lar, a més, servidors de darrera generació i renovar els sistemes operatius, instal·lacions i elements digitals de les estacions de Rodalies. També hi haurà sondes de ciberseguretat per al monitoratge, control i anàlisi de les estacions per “augmentar els nivells de seguretat digital”.

ÚLTIMES NOTÍCIES