IniciAppSuspesa l’entrada d’acompanyants a la unitat de llarga estada de l’Hospital de...

Suspesa l’entrada d’acompanyants a la unitat de llarga estada de l’Hospital de Calella després de detectar 8 positius entre els pacients hospitalitzats

Des d’aquest dimarts el recurs sociosanitari de Llarga Estada de l’Hospital de Calella ha quedat restringida a l’entrada de visites, després que dels 26 pacients que hi ha hospitalitzats actualment, 8 hagin donat positiu a la prova diagnòstica del coronavirus. També han donat positiu 3 dels professionals que hi treballen.

Aquest diumenge un dels pacients hospitalitzats a la unitat va presentar simptomatologia de caràcter lleu compatible amb la Covid-19 i arran d’aquest cas es va portar a terme el cribratge a tots els usuaris que hi ha ingressats. Actualment, doncs, hi ha 8 persones positives, que es troben la majoria asimptomàtiques i alguna amb simptomatologia de caràcter lleu. Dels 18 que han donat negatiu, en els pròxims dies se’ls repetirà la prova per veure la seva evolució, així com també se seguirà de prop l’evolució dels positius.

Aquesta unitat queda totalment aïllada i des d’aquest dimarts no es permet l’entrada d’acompanyants. Des del centre ja s’ha informat als familiars dels pacients hospitalitzats de la situació. En casos excepcionals és el personal sanitari qui decidirà permetre l’accés. A la resta de l’hospital es manté, de moment, el règim de visites establert actualment, que és de 12 a 14 hores en torn de matí i de 18 a 20 hores en torn de tarda de dilluns a diumenge amb un sol acompanyant.

Des de la direcció de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva s’estan seguint els protocols dictats pel Departament de Salut i s’està fent un seguiment acurat dels casos positius i vigilant de prop l’evolució de totes les persones hospitalitzades, així com de tots els professionals que treballen en aquesta planta i dels seus contactes, que també s’ha procedit a cribrar-los, per tal de poder aplicar les mesures pertinents en cada moment.

ÚLTIMES NOTÍCIES