Dimecres, 1 febrer, 2023
IniciNoticiesPolíticaL’Ajuntament de Tordera aprova el Pla d’Igualtat de Gènere

L’Ajuntament de Tordera aprova el Pla d’Igualtat de Gènere

El ple de l’Ajuntament va debatre dijous l’aprovació inicial del Pla d’igualtat d’oportunitats entre dones i homes de l’Ajuntament.  Aquest Pla d’Igualtat entre les oportunitats laborals a l’Ajuntament de Tordera es presenta de manera formal al consistori per continuar avançant en el procés d’igualtat de gènere. Aquest pla respecta la diferència de gènere des de tots els possibles punts de vista i aspectes a tenir en compte. Té una validesa de quatre anys i s’ha treballat amb la representació de treballadors de l’òrgan municipal i es va aprovar de manera interna al març.

El regidor de recursos humans del PDeCAT, Marçal Vilajeliu detalla i argumenta els punts i els problemes que busca solucionar aquest pla d’igualtat d’oportunitats laborals entre homes i dones.

pla igualtat pdecat

El regidor del PP, Xavier Martin va posicionar-se a favor i va destacar la importància que l’administració pública doni exemple d’igualtat de gènere.

pla igualtat pp

El regidor de Som Tordera, Salvador Giralt va destacar que el seu grup es posiciona totalment a favor i que l’ús no sexista del llenguatge és important. També apunta que l’Ajuntament de Tordera sí dóna els salaris més baixos a les dones.

pla igualtat som

El regidor del PSC, Rafa Delgado va ratificar el seu vot favorable i va afegir que el treball sobre la igualtat s’ha de fer de manera continuada per a la seva perfecta execució.

pla igualtat psc

El regidor d’ERC+Gent de Tordera, Xavier Pla va votar favorablement i va tornar a destacar l’àmbit del llenguatge sexista i va afegir que les retribucions també han de ser igualitàries. Finalment, va explicar que és important que cada lloc de treball sigui ocupat per el millor candidat sigui quin sigui el seu gènere.

pla igualtat erc

El regidor no adscrit, José Carlos Villaro només va intervenir donant el seu vot de forma favorable al pla d’igualtat de gènere en l’àmbit laboral.

El pla d’igualtat presentat pel PDeCAT va ser acceptat per unanimitat al ple de l’Ajuntament.

ÚLTIMES NOTÍCIES