IniciNoticiesSocietatEl sistema de cens de gossos per ADN ja té recollit 1.100...

El sistema de cens de gossos per ADN ja té recollit 1.100 mostres

Per tal de poder tenir una correcta tinença d’animals de companyia i en especial de gossos al municipi, des de l’ajuntament es recorda que és obligatori censar-los per tal de disposar un control i una seguretat d’aquests.  Arran de l’aprovació de l’Ordenança Municipal per la Tinença d’Animals, heu d’identificar el vostre animal mitjançant un microxip. Així doncs, caldrà que us adreceu a qualsevol d’aquests centres veterinaris col·laboradors, per tal que facin una extracció de sang de la vostra mascota, amb l’objectiu de crear una base de dades amb els perfils genètics de tots els gossos del municipi. Durant 6 mesos aquestes proves han estat subvencionades, actualment encara s’han d’anar fent. Tot aquest procés està inclòs en una primera fase de recollida d’informació dels animals. La regidora de civisme, Bàrbara Vergés apunta que fins al moment s’han recollit 1.100 mostres d’ADN, però que calculen que els cens total estaria xifrat en 1.700 gossos.

Verges ADN 1

A partir d’aquí, s’iniciarà una segona fase, a partir de la base de dades es permetrà identificar al gos i al seu propietari/a, quan es trobin excrements de gos a la via pública.

Verges ADN 2

Recordeu que és obligació del propietari/a o posseïdor d’un gos, identificar-lo amb microxip i codi genètic, l’incompliment d’aquesta obligació pot comportar la imposició d’una multa de fins a 500€.

ÚLTIMES NOTÍCIES