IniciNoticiesCulturaLa passejada amb motos clàssiques, el concert jove, el Holi Dolly Festival...

La passejada amb motos clàssiques, el concert jove, el Holi Dolly Festival i la Festa Musical dels anys 80 i 90, principals activitats del cap de setmana previ de la Festa Major de Tordera 2016

holicartellLa Festa Major de Tordera 2016 és a punt de començar i una senyal evident són totes les activitats que hi ha programades per aquest proper cap de setmana. A banda de l’àmbit esportiu, que concentrarà, entre altres, el Torneig de Bitlles Catalanes i l’actuació de les colles castelleres de l’Alt Maresme i els Vailets de l’Empordà, la música i els concerts seran protagonistes els propers dies, a més d’algunes de les novetats d’enguany.

Dissabte, 20 d’agost, a dos quarts d’11 del matí començarà l’11a passejada amb motos clàssiques, organitzada pel Motoclub Tordera 7 i Mig. La sortida serà des de darrere la Plaça de l’Església i les inscripcions es poden fer als telèfons 653 797 436 o 696 679 231.

El vespre hi haurà el Concert jove a la Plaça de l’Església. Els caps de cartell seran els osonencs Obeses, un grup de pop-rock català que l’any passat va publicar el seu tercer treball, “Monstres i Princeses”. Entre altres, són coneguts per ser els autors de la melodia de Nadal de TV3 el 2013 (“Regala petons”). A més, com a curiositat, cal dir que el vocalista del grup, l’Arnau, es diu “Tordera” de primer cognom.

Juntament amb ells actuaran Les Absentes, que van néixer fa 7 anys amb la idea de reinventar música popular a la seva manera, tot passant per estils ben diversos: l’ska, el folk, el rock, el funk, el reggae o la cúmbia.

Els encarregats d’obrir la nit seran els locals Dosenburg, que van ser els guanyadors del concurs de grups locals l’any passat. Ens parla d’aquestes actuacions, el regidor de Joventut de l’Ajuntament de Tordera, Marc Unió.

grups joves fm 2

De cara al diumenge, 21 d’agost, arriben dues novetats d’aquesta Festa Major 2016. Per començar, a les 6 de la tarda, darrere la Plaça de l’Església, tindrà lloc el Holi Dolly Festival. És una adaptació moderna del Festival de Primavera, o també conegut com a homenatge als colors o festa de l’amor, una antiga celebració religiosa hindú que s’ha tornat molt popular aquests darrers temps a Europa i els Estats Units. A més de música i jocs, hi ha un moment en què es llança una pols de colors, creant una sensació de diversió i originalitat. Les bossetes de pols es podran comprar el mateix dia. En dóna més detalls, la regidora de Festes de l’Ajuntament de Tordera, Sílvia Català.

holi festival 1

La participació al Holi Dolly Festival és gratuïta i comptarà amb l’actuació del DJ Albert González i l’speaker Pep Callau. Català recorda que la pols de colors no és nociva, però que cal anar amb compte, i anima tothom a participar-hi.

holi festival 2

Ja diumenge a la nit, a les 22:30h, la Plaça de l’Església acollirà una nova festa musical dels anys 80 i 90. En aquesta ocasió anirà a càrrec del conjunt “Remember Music Show”, que oferirà un espectacle amb coreografies ballables i vestuari dels anys 60, 70, 80 i 90. Són dos animadors, tres ballarines i un DJ amb un objectiu clar: que el públic participi de la música i el ball d’aquestes èpoques. Ho explica la regidora Sílvia Català.

festa 80 i 90

Des de l’Ajuntament de Tordera animen a tots aquells que tinguin perfil a les xarxes socials, que etiquetin les diferents fotografies que vagin penjant durant la Festa Major amb les etiquetes #fmtordera16 i #lestiuésxulo. Pel dia del Holi Dolly Festival han proposat #holitordera.

ÚLTIMES NOTÍCIES