IniciNoticiesLa corporació de salut del maresme i la selva recupera la campanya...

La corporació de salut del maresme i la selva recupera la campanya “Faig un bon ús dels protectors d’estómac?”

Es fa en el marc del Dia Mundial de la Seguretat del Pacient 2022: “medicació sense dany” que serà el 17 de setembre

Totes les persones del món prendran, en algun moment de la seva vida, algun medicament per prevenir o tractar malalties. Tanmateix, els medicaments a vegades poden causar greus danys si es prescriuen, dispensen, administren o s’emmagatzemen malament.

El 17 de setembre és el Dia Mundial de la Seguretat del Pacient, aquest any sota el lema: “medicació sense dany”. Un dia dedicat a la salut pública mundial, establert l’any 2019 per l’Organització Mundial de la Salut a la 72a assemblea amb l’objectiu d’augmentar la conscienciació i el compromís mundial per millorar la seguretat del pacient i reduir els possibles danys.

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva juntament amb els centres d’atenció primària de l’Institut Català de la Salut del territori, participen en aquesta iniciativa tot recuperant la campanya “Faig un bon ús dels protectors d’estómac?”, realitzada l’any 2019.

Aquests medicaments no s’han de prendre sempre. El tractament ha de ser acotat en el temps i sempre sota supervisió mèdica. Un consum prolongat d’aquests fàrmacs pot tenir efectes adversos per a la salut. Per això, mitjançant la campanya es vol remarcar la importància del bon ús dels inhibidors de bomba de protons (també anomenats protectors d’estómac o antiulcerosos), i sensibilitzar dels riscos que poden comportar. Escoltem Carme Pascual professional de la corporació.

“ els protectors d’estomac són medicaments, no t’has d’automedicar”

Durant els pròxims dies, aquelles persones que visitin els centres de la Corporació o els centres d’atenció primària de l’ICS trobaran a les sales d’espera díptics informatius sobre com fer un bon ús dels protectors d’estómac, així com càpsules informatives amb consells que podran veure a les diferents pantalles i a les xarxes socials.

ÚLTIMES NOTÍCIES