IniciNoticiesPolíticaL’Ajuntament de Tordera cedeix el terreny municipal del sector centre a...

L’Ajuntament de Tordera cedeix el terreny municipal del sector centre a la Fundació Dr. Joan Pujol El Rusc per construir-hi la nova llar residència i centre ocupacional

El nou equipament, que estarà en marxa en un període de tres anys, també comptarà amb un espai de serveis comunitaris  per tal de donar resposta a les necessitats socials de la ciutadania de Tordera.

L’Ajuntament de Tordera va aprovar ahir per unanimitat la cessió d’un terreny municipal al sector centre per tal que la Fundació Dr. Joan Pujol El Rusc pugui construir-hi la nova llar residencia i centre ocupacional en el marc del projecte “Qui te les claus de casa?”.

 El nou equipament, que estarà en marxa en un període de tres anys, també comptarà amb un espai de serveis comunitaris  per tal de donar resposta a les necessitats socials de la ciutadania de Tordera.

A través d’aquest projecte, la Fundació vol fer un pas endavant en el serveis per a persones amb discapacitat intel·lectual, proposant el model de vida comunitària d’El Rusc a Tordera. Ho explicava el regidor d’urbanisme, Josep Llorens.

Rusc Llorens

“El rusc vol créixer la seva labor social i aquest projecte ens dona una garanties i molt valor”

El nou projecte  incorporarà:

  • Un nou espai de Llar Residència per a 12 persones.
  • Redistribució de les places de les Llars existents en unitats de convivència més petites (5-6 persones).
  • Un Centre Ocupacional per a 50 persones.
  • Espais i equipaments comunitaris oberts al poble que puguin donar resposta a les necessitats de la ciutadania de Tordera:
    • Espai sociocultural
    • Menjador social
    • Restaurant

Els diversos grups municipals es van posicionar a favor d’aquest projecte. Escoltem Oriol Serra (CUP), Xavier Pla (+ Tordera), Miriam Rocabruna (Ciutadans), Salvador Giralt (En Comú Podem) i Marta Paset (ERC).

Rusc grups

L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia assegura que el sol està molt ben utilitzat ja que és per donar un servei a les persones discapacitades.

Rusc alcalde

Aquest projecte preveu una inversió inicial de 1’5 milions d’euros per a la construcció de l’espai de Llar Residència. Es preveu una part del finançament públic i una part que pugui ser coberta amb la complicitat i suport d’empreses i persones. Una vegada creada la llar i els diferents equipaments el finançament de les places quedarà cobert per la Generalitat de Catalunya. El projecte s’ubicarà entre els carrers Tramuntana, Santiago Rusiñol i Maresme. Per a més informació sobre el projecte “Qui té les claus de casa?” l’entitat ha posat a disposició de tothom el nou web: https://elrusc.cat/claus-de-casa/

ÚLTIMES NOTÍCIES