Dilluns, 27 juny, 2022
IniciNoticiesPolíticaL'alcalde de Tordera visita les obres de millora de la planta potabilitzadora...

L’alcalde de Tordera visita les obres de millora de la planta potabilitzadora de Lloret de Mar – Tossa de Mar ubicada al terme municipal

Aquest equipament subministra aigua en alta a Lloret de Mar i Tossa de Mar i s’encarrega de resoldre el deteriorament progressiu de les captacions ubicades a l’aqüífer de la Tordera provocat per l’excés de ferro i manganès.

La setmana passada, l’alcalde de Tordera Joan Carles Garcia acompanyat pel president de la Diputació de Girona i del Consorci d’Aigües Costa Brava Girona, Miquel Noguer i la primera tinenta d’alcalde de Tossa de Mar, Imma Colom van presentar i visitar les obres que s’han portat a terme durant l’últim any a l’estació de tractament d’aigua potable (ETAP) de Lloret de Mar – Tossa de Mar, dins el terme municipal de Tordera, per tal de millorar-ne el funcionament.  

Es tracta de tres actuacions que ha finançat el Consorci d’Aigües Costa Brava Girona i que han tingut un cost total de 680.261,35 euros, sense IVA. Consisteixen en la instal·lació d’un bypass per reconduir l’aigua procedent dels pous cap als decantadors de l’ETAP durant el període de neteja de la cambra d’arribada; la construcció d’un nou edifici de control i taller, al costat del que ja hi havia (tots dos estaran connectats a través d’un passadís-vestíbul), i l’ampliació de la línia de fangs per millorar l’eficiència del tractament.  

Aquest equipament subministra aigua en alta a Lloret de Mar i Tossa de Mar i s’encarrega de resoldre el deteriorament progressiu de les captacions ubicades a l’aqüífer de la Tordera provocat per l’excés de ferro i manganès. L’ETAP de Lloret de Mar – Tossa de Mar té un cabal de disseny de 1.675m3/h i la seva capacitat total de reserva d’aigua és de 10.000 m3. 

ÚLTIMES NOTÍCIES