IniciNoticiesSalutL’Hospital de Calella ofereix musicoteràpia a pacients ingressats a la Unitat...

L’Hospital de Calella ofereix musicoteràpia a pacients ingressats a la Unitat de Pal·liatius i de Llarga Estada

Durant l’estona que dura l’activitat, la musicoterapeuta, amb l’ajuda de diferents instruments, acompanya el pacient i els seus familiars amb música que té un significat per a ells. D’aquesta manera, es facilita l’accés a racons personals i records de la seva vida que incideixen positivament en les seves esferes emocionals i espirituals.

L’Hospital de Calella ofereix, des del passat mes d’abril, la musicoteràpia als pacients ingressats a la Unitat de Pal·liatius i de Llarga Estada del centre, amb la voluntat de millorar la qualitat assistencial.

Es tracta d’una nova activitat que s’ha pogut posar en marxa gràcies al conveni signat entre la Corporació de Salut del Maresme i la Selva i Serveis Funeraris Cabré i Junqueras, que finança l’activitat, i a la col·laboració de l’Associació de Voluntaris i Amics de l’Hospital (AVAH), qui ha fet la donació d’un teclat al centre per poder complementar l’activitat.

La musicoteràpia és una manera de treballar les emocions amb les persones mitjançant la música. La música té un llenguatge propi i únic, és per això que és capaç d’obrir i arribar a aspectes que d’una altra manera costaria molt o directament, no s’hi podria arribar. Ho explica, Lourdes Bartrolí, musicoterapeuta.

Musicoteràpia 1

“La musica és com si entrés en vena i va directe a l’emoció”

Les sessions, que es duen a terme una vegada a la setmana per part d’una musicoterapeuta professional, estan dirigides a pacients i familiars i estan orientades a la millora del benestar emocional, benestar físic i l’acompanyament en etapes de final de vida. Cada sessió està preparada específicament per a cada pacient en funció del seu estat. Jordi Valls és director d’atenció sociosanitari de la corporació.

Musicoteràpia 2

Durant l’estona que dura l’activitat, la musicoterapeuta, amb l’ajuda de diferents instruments, acompanya el pacient i els seus familiars amb música que té un significat per a ells. D’aquesta manera, es facilita l’accés a racons personals i records de la seva vida que incideixen positivament en les seves esferes emocionals i espirituals. Fins al moment, aquestes sessions de musicoteràpia estan tenint molt bona acollida tant per part de pacients com de familiars

ÚLTIMES NOTÍCIES