IniciNoticiesSocietatS'activa el 024, el nou telèfon gratuït, anònim i confidencial per...

S’activa el 024, el nou telèfon gratuït, anònim i confidencial per prevenir el suïcidi

S’ha posat en marxa aquesta setmana i estarà operatiu les 24 hores de cada dia de l’any

El 024 és el nou número de telèfon que està pensat per ajudar les persones que tinguin una conducta suïcida. L’ha presentat aquest dilluns el Ministeri de Sanitat sota el lema “Truca a la vida” i entrarà en funcionament aquest dimarts.

Es tracta d’un telèfon gratuït, anònim i confidencial. Estarà operatiu les24 hores de cada dia de l’any i el gestionarà la Creu Roja, que comptarà amb un grup de psicòlegs i especialistes.

S’ha posat en marxa després de peticions i iniciatives d’associacions, col·lectius i partits polítics per millorar l’estratègia d’atenció a la salut mental a Espanya. En declaracions a La Xarxa, Carles Alastuey, portaveu i vicepresident de l’associació Després del Suïcidi s’ha felicitat per l’entrada en funcionament del servei tot i demanar que s’acompanyi dels recursos suficients perquè la desviació assistencial estigui garantida es tracti o no d’un cas d’emergència.

Telèfon suïcidi 1

“Detectar la situació d’emergència d’aquella persona que està trucant i derivar-la en un servei que la pugui atendre de forma immediata”

El servei oferirà suport emocional per a l’atenció, prevenció i diagnòstic de les persones que ho necessitin, així com familiars i persones pròximes. El personal que atengui la trucada analitzarà el cas i alertarà els serveis d’emergència per evitar el suïcidi.  Alastuey està convençut que el 024 generarà  moltes expectatives i confia que Creu Roja sabrà encaixar i donar resposta a un nombre de trucades divers i complexa.

Telèfon suïcidi 2

Amb la pandèmia s’ha evidenciat la necessitat de blindar les polítiques públiques que fan referència a la salut mental. Durant els moments més àlgids de la covid-19, els intents de suïcidi en adolescents va augmentar un 27%.

ÚLTIMES NOTÍCIES