IniciAppL’Ajuntament prepara un programa alternatiu del Ram a Tordera

L’Ajuntament prepara un programa alternatiu del Ram a Tordera

L’Ajuntament de Tordera ja té a punt l’organització alternativa a la celebració de la Fira Mercat del Ram, que tal com va succeir l’any passat, ha quedat suspesa com a mesura en matèria de salut pública per a la contenció de la COVID19.

En el seu lloc i amb la voluntat de seguir promovent la Fira com a element dinamitzador econòmic i promotor de valors de sostenibilitat i proximitat, les àrees de Promoció Econòmica i Medi Ambient han treballat un programa d’activitats i iniciatives que posen en valor aquestes dues línies de treball. Ho explica la regidora de Promoció Econòmica, Nàdia Cantero.

Nadia fira alternativa 1

D’una banda, pel que fa a l’àmbit del teixit econòmic i comercial, una vuitantena d’empreses s’han adherit a la campanya “Tria producte local”.

Aquesta campanya inclou una doble promoció, d’una banda, la difusió a través de la guia “Tria producte local” de les bonificacions i descomptes que aquestes 80 empreses oferiran durant entre els dies 22 de març i 4 d’abril. La guia “Tria producte local” es distribuirà porta a porta i també es podrà consultar en línia.

A més, la campanya de dinamització comercial preveu la injecció directa de 10.000€ al teixit econòmic a través d’una nova campanya de xecs regal. En aquesta ocasió es sortejaran 200 xecs de 50€ entre totes les persones que entre el 22 i el 4 d’abril consumeixin en alguna de les empreses i/o comerços participants a la campanya i també entre totes les qui assisteixin a les activitats preparades a l’entorn de la fira alternativa. 

Nadia fira alternativa 2

Així, en el marc dels dies que s’hauria d’haver celebrat la Fira tindran lloc al teatre Clavé tres activitats a l’entorn d’aquests objectius. D’una banda, divendres, 26 de març, a les 18:15h tindrà lloc la xerrada “Adaptació al canvi climàtic. Fenòmens severs a l’Alt Maresme”, a càrrec del meteoròleg Alfred Rodriguez Picó. En l’àmbit de la cultura de la participació, per dissabte, 27, a les 12:00h es prepara l’espectacle familiar “Big Chicken” , amb el grup Xiula. També per dissabte, 27, a les 18:30h, tindrà lloc la xerrada sobre cuina i productes de proximitat “Som hereus d’una cultura culinària, sàvia, sana i gourmet”  amb la xef Carme Ruscalleda.  Les entrades per assistir als actes seran gratuïtes però caldrà reservar-les prèviament al Teatre Clavé. Nàdia Cantero explica què s’ha de fer per participar en les activitats.

Nadia fira alternativa 3

Totes les persones (majors d’edat) que assisteixin als actes programats rebran una butlleta de participació al sorteig de Xecs Regal “Tria producte local”. 

Per altra banda, des de fa uns mesos l’ajuntament treballa de manera transversal per assolir progressivament l’acompliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible marcats a l’agenda 2030. Els últims anys, la Fira Mercat del Ram ha estat un bon aparador d’aquests objectius, especialment aquells relacionats amb el benestar, la participació, la sostenibilitat i el consum responsable i de proximitat. En aquesta línia, l’Ajuntament ha volgut organitzar per aquest any un programa d’activitats que permeti donar continuïtat a aquests valors de la Fira, més que mai relacionats en la lluita contra el canvi climàtic, l’economia circular i la cultura de la participació al nostre municipi.

ÚLTIMES NOTÍCIES