IniciAppEls Residus municipals baixen un 17% durant el confinament

Els Residus municipals baixen un 17% durant el confinament

Segons dades de l’Agència de Residus de Catalunya, durant el primer mes de confinament la generació de residus municipals ha caigut un 17%. El tancament del turisme i de l’activitat comercial són els principals factors.

Durant els primers 30 dies confinament, a tot Catalunya s’han generat 242.000 tones de residus, un 17% menys del què s’acumula en un mes normal. Per tipologia de residu, el paper i el cartró és que més ha caigut, amb un 40%, causat en gran part pel tancament de botigues. El segueix el vidre que cau un 30%. L’orgànica ho fa un 11%. La fracció resta, és a dir tot allò que no es recicla i va al contenidor gris, s’ha reduït un 12%. El director de l’Agència de Residus de Catalunya, Josep Maria Tost, explica els motius d’aquesta davallada generalitzada.

Tost residus municipals

Només s’ha notat un repunt del 14% en el consum d’envasos lleugers que s’explica perquè moltes persones que abans dinaven fora ara ho fan a casa. Per això, l’Agència de Residus de Catalunya recorda a les famílies la importància de continuar reciclant correctament.

ÚLTIMES NOTÍCIES