IniciNoticiesMedi ambientProtecció Civil demana no abaixar la guàrdia en la prevenció d’incendis forestals

Protecció Civil demana no abaixar la guàrdia en la prevenció d’incendis forestals

mapa incendis 26-08-16Bombers, agents rurals, Protecció Civil demanen extremar precaució aquest final d’estiu. En el que portem d’estiu els incendis forestals han cremat més de 1.200 hectàrees. De moment són 600 menys que les que es van cremar durant tot l’estiu passat, segons les dades del departament d’Interior. Cal insistir amb aquest de moment perquè l’època de més risc d’incendi forestal no s’ha acabat i aquests dies tornem a estar en alerta per risc alt d’incendi. Protecció Civil demana prudència i evitar qualsevol activitat que pugui provocar un foc. el sotsdirector de Protecció Civil, Sergio Delgado, demana no abaixar la guàrdia perquè tornem a estar en prealerta per risc alt d’incendi pràcticament a tota Catalunya.

proteccio civil 1

Delgado, recorda que els punts de més risc són les urbanitzacions en zones forestals, on cal tenir les parcel·les netes per no oferir combustible fàcil a les flames.

proteccio civil 2

També és totalment desaconsellable, en aquest entorn, no fer anar maquinària que pugui ocasionar guspires, circular en cotxe pel bosc, llençar-hi deixalles o llençar burilles per la finestreta del cotxe. Segons els càlculs de la Generalitat, el 25% dels incendis són deguts són degut a negligències humanes i un 10%, directament, són intencionats.

Des de Protecció Civil recorden que si es veu una columna de fum cal avisar al 112.