Els impulsors del projecte volen donar força a la marca
Amb la primera reunió de treball del grup motor tècnic dels ajuntaments de l’Espai Agrari de la Baixa Tordera ha començat una nova etapa per avançar vers l’estratègia alimentària de l’Espai Agrari de la Baixa Tordera.
Aquest grup de treball compta amb persones de diferents perfils dels ajuntaments de Blanes, Malgrat de Mar, Palafolls, Santa Susanna i Tordera, fet que permet tenir visions complementàries des dels àmbits de l’economia, el medi ambient, la societat, la cultura i la salut necessàries en la implementació de la diagnosi del sistema alimentari.
La diagnosi del sistema alimentari de l’Espai Agrari de la Baixa Tordera, és un pas dins del camí vers l’Estratègia Alimentària de l’Espai Agrari de la Baixa Tordera, que ha de permetre conèixer la situació de l’alimentació, en sentit ampli, en aquest territori, i ha de contribuir a curt termini a definir el Pla de d’Acció per assolir els compromisos de la Carta Alimentària aprovada el passat mes de juny. I sempre amb l’objectiu d’avançar vers un sistema alimentari més sostenible, saludable, equitatiu, resilient i de proximitat. El regidor de medi rural a Tordera, Xavier Pla assegura que s’han començat a fer els primers passos de la marcs Espai Agrari la Baixa Tordera.
“es planteja començar a repetir distintius”
L’Espai Agrari de la Baixa Tordera (EABT) cobreix una extensa àrea que inclou terres fèrtils dedicades a l’agricultura, boscos i zones humides al llarg del riu Tordera. Aquesta regió concentra prop de la meitat de la superfície agrària de la comarca del Maresme, amb més de 2.300 hectàrees de camps de conreus. D’aquestes terres, un 70% es dediquen a cultius de regadiu i un 30% a cultius de secà. L’horta es troba principalment a Palafolls, Malgrat de Mar, Santa Susanna i Blanes, mentre que Tordera destaca pels seus cultius de cereals i farratges. A més, hi ha censades 46 explotacions ramaderes, agrupades majoritàriament en el terme municipal de Tordera.