IniciNoticiesSalutSalut presenta una guia d’atenció al dol perinatal amb la participació de...

Salut presenta una guia d’atenció al dol perinatal amb la participació de la torderenca Maria Simon

El document té la finalitat de ser una eina d’ajuda per als professionals sanitaris que han d’afrontar aquesta situació

El departament de Salut va presentar aquesta setmana, coincidint en el dia internacional de conscienciació de la mort perinatal, la guia d’atenció al dol perinatal i a la mort neonatal.

L’elaboració de la guia ha comptat amb la participació de diferents professionals de salut i col·lectius relacionats. Entre les redactores de la guia, hi trobem la torderenca Maria Simon, qui també és presidenta de l’associació La Capsa dels Records, entitat que vetlla per donar suport a les famílies que han patit la pèrdua d’un fill o filla.

Maria Simon assegura que la seva aportació a la guia ha estat donar el punt de vista de les famílies que han patit una mort perinatal i neonatal, de manera d’aportar aspectes a millorar.

Guia dol 1

“la guia no oblida a les famílies”

Sota el títol de ‘Guia d’atenció al dol perinatal i la mort neonatal’, el document té la finalitat de ser una eina d’ajuda per als professionals sanitaris que han d’afrontar aquesta situació. Aquest és el primer document dirigit específicament a les persones que treballen en àmbits com l’obstetrícia, la infermeria o el treball social, així com llevadores i altres especialistes del món sanitari.

La guia inclou com afrontar la comunicació de la mort d’un fill o filla durant la gestació, el part o poc després de néixer, així com del diagnòstic d’una malaltia que pugui limitar la vida en aquestes etapes. El manual, també contempla indicacions per a l’acompanyament emocional de la persona gestant i la seva família en situacions tan doloroses com la mort intrauterina inesperada, l’avortament espontani, la interrupció legal de l’embaràs o les cures pal·liatives perinatals. Simon valora molt positivament la guia.

Guia dol 2

Aquesta guia detalla les gestions que han de dur a terme els professionals i les famílies davant d’una situació de pèrdua perinatal, així com un recull de recursos comunitaris d’ajuda al dol, i té com a objectiu donar resposta a la necessitat emocional de moltes famílies que passen, malauradament, per un procés de pèrdua gestacional o perinatal. La presentació de la guia d’atenció al dol perinatal es va fer el passat 15 d’octubre online. Salut té previst fer una presentació presencial a les 4 capitals catalanes. Tordera també acollirà properament la presentació de la guia, on recordem hi ha participat l’entitat la capsa dels records amb seu al nostre municipi.

ÚLTIMES NOTÍCIES