IniciNoticiesMedi ambientLes obres de construcció de la depuradora d’Àgora Park podrien iniciar-se l’any...

Les obres de construcció de la depuradora d’Àgora Park podrien iniciar-se l’any vinent

L’alcaldessa Elisabet Megias calcula que arrencaran el segon semestre de 2025

Les obres per a construir la depuradora d’Àgora Park podrien iniciar-se el segon semestre de l’any vinent si tots els tràmits segueixen avançant. Tot i que el projecte està aprovat per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) des del 2005, fa només un any que se n’ha fet la revisió de despeses. L’alcaldessa, Elisabet Megias, assegura que ara falta que el Consell Comarcal rebi el finançament perquè pugui començar les obres, que tindran un període d’execució de tres anys.  

Segons Megias, aquest és un procés llarg que s’ha anat demorant. L’alcaldessa calcula les obres podrien arrencar definitivament en uns sis mesos, sempre que s’acabin de resoldre els tràmits i errors administratius ocorreguts abans d’acabar l’any.

Elisabet 1

“LES DEPURADORES D’ÀGORA PARK I DE TERRABRAVA ESTAN PROJECTADES DES DE L’ANY 2005 PER L’ACA”

En el cas de la depuradora de Terrabrava, també projectada des del 2005 per l’ACA, els tràmits no han avançat tant per culpa d’un conflicte d’interessos. El projecte estava encallat al jutjat, però, segons Megias, ara ja es podrà començar a actuar.

Elisabet 2

“LA DEPURADORA DE TERRABRAVA ESTÀ EN UNA SITUACIÓ UN PUNT MÉS ENRERE”

Ara s’ha de seguir el mateix procés que segueix la d’Àgora Park: també s’ha de fer una revisió de despeses del projecte, l’ACA ha de transferir els diners al Consell Comarcal i s’ha de licitar el projecte.

ÚLTIMES NOTÍCIES