IniciNoticiesRegidoriesEs recupera el projecte dels camins segurs

Es recupera el projecte dels camins segurs

Es vol fomentar la mobilitat autònoma, segura i sostenible dels alumnes durant els seus desplaçaments a peu cap a l’escola, cap a la zona esportiva, cap al teatre o cap a la biblioteca.

L’Ajuntament de Tordera aposta per la recuperació del projecte dels camins segurs. Aquest projecte es va iniciar el 2014 i anava adreçada a nens i nenes en edat escolar i amb la qual es volia facilitar la mobilitat autònoma, segura i sostenible dels alumnes durant els seus desplaçaments a peu cap a l’escola, cap a la zona esportiva, cap al teatre o cap a la biblioteca.

Per tal que la campanya sigui atractiva, sobretot per als més petits, el disseny del projecte està pensat en clau infantil, de manera que una mascota amb forma de formiga farà de guia i dirigirà els escolars pels diferents indrets del municipi. En aquest sentit, els diferents itineraris estaran identificats a través de pictogrames de formigues pintats a les voreres amb els colors que corresponguin a cada itinerari. Les rutes es senyalitzaran també amb rètols verticals, que indicaran el punt d’inici i el punt final de cada itinerari. A banda dels camins, el projecte també contempla reforçar els passos de vianants , per millorar la visibilitat de vianants i conductors.

Des de l’Àrea de Via pública, juntament amb els alumnes de la Unitat d’Escolarització Compartida (UEC) s’han completat tasques de pintura de la senyalització viària i s’ha començat a repintar les icones amb forma de formiga que indiquen la xarxa de camins segurs. Ho explica la regidora de seguretat, Nàdia Cantero.

Camins segurs

“la proposta de recuperació neix del consell d’infants”

El projecte uneix a través de 10 itineraris els centres escolars de Tordera amb el Teatre Clavé, la Biblioteca,  la zona esportiva (pavelló poliesportiu, pavelló de Concòrdia, camp de futbol i pistes de Sant Andreu i Amistat) i els parcs de lleure (Gran Prix, Parc de la Sardana i parc de Fibracolor, Parc de l’Amistat, Sant Andreu). Aquests itineraris sempre tenen un punt d’origen i un punt final i es diferencien per colors.

ÚLTIMES NOTÍCIES