IniciNoticiesMedi ambientEl Montnegre i el Corredor impulsen un Pla estratègic per a la...

El Montnegre i el Corredor impulsen un Pla estratègic per a la ramaderia semiextensiva

Un nou pla és compatible amb la conservació de l’espai natural protegit i impulsat amb subvencions de la Xarxa de Parcs Naturals.

L’any 2024 s’ha iniciat la redacció del Pla estratègic de la ramaderia semiextensiva del Montnegre i el Corredor, un projecte encarregat a l’Agrupació Forestal del Montnegre i el Corredor amb l’objectiu de garantir la viabilitat d’aquesta activitat en l’espai protegit. El pla busca analitzar la situació actual de la ramaderia semiextensiva en un nou context ambiental, social i econòmic, i establir accions per compatibilitzar aquesta pràctica amb la preservació del medi natural.

El projecte definirà objectius estratègics per avaluar la continuïtat d’aquesta activitat primària i proposarà accions concretes per valorar la ramaderia semiextensiva en harmonia amb la conservació de l’espai natural protegit.

A més, s’establirà una col·laboració formal entre l’Associació de Pastors del Montnegre i el Corredor i la Diputació de Barcelona, ​​amb la finalitat de definir un pla de treball conjunt i les prioritats per al desenvolupament sostenible d’aquest actiu.

Per a donar suport a aquesta iniciativa, és compta amb les subvencions de la Xarxa de Parcs Naturals, que cobreixen el 50% de les despeses fins a un màxim de 5.500 euros anuals. Aquestes ajudes es destinaran a la millora d’instal·lacions, la recuperació de pastures, la reparació de danys causats per fenòmens naturals, així com a la prevenció de danys provocats per la fauna local.

Aquest pla representa un pas endavant en la protecció del territori i el suport a la ramaderia, un sector clau per a l’equilibri econòmic i ecològic de la zona. Amb aquest tipus d’iniciatives, es busca mantenir una activitat que no només contribueix a la sostenibilitat econòmica local, sinó que també té un paper fonamental en la preservació dels paisatges i la biodiversitat del Montnegre i el Corredor.

ÚLTIMES NOTÍCIES